fitt fitt tipp változtass fitt tippek egészség életmódElőször is szeretném leszögezni, hogy nem hiszek semmilyen csodadiétában, sokkal inkább életmódunk hosszan távon fenntartható megváltoztatásában. Elképzelhető azonban, hogy egészséges életmód mellett is szükség van némi megszorításra - íme tehát az az 5 dolog, amire különösen odafigyelek, ha csökkenteni akarom a súlyomat.

 

1. Csak a saját főztömet eszem

Ez talán a legfontosabb. A saját főztömről tudom csak 100 százalékosan, hogy miből van. Ha barátokkal találkozom, a kísértés elkerülése végett, kávézni, teázni megyek velük - vagy csak egy nagy sétára invitálom őket.

2. Sok-sok zöldséget fogyasztok

Azon kívül, hogy csak a saját főztömet fogyasztom, ügyelek rá, hogy a szokásosnál is töb zöldséget fogyasszak - ha lehet, akkor nyersen, vagy párolva. Mivel a zöldségek fogyasztása sok rágást igényel, ezért fogyasztásuk természetes módon lassít le mindannyiunkat.

3. Naponta megteszek 10.000 lépést

Egy 35 éves, 165 cm magas, 65 kilogramm testtömegű hölgy esetén a napi 10.000 lépés megtétele átlagosan 299 kcal elégetését eredményezi. Ez megfelel egy kisebb étkezésnek - mondjuk 125 g párolt csirkemellnek 140 g főtt barnarizzsel.

4. Nem iszom kalóriát

Általában igen jó vagyok, ha a folyadékkal bevitt kalóriák elhagyásáról van szó. Kávét és teát cukor és édesítőszer nélkül fogyasztom, napközben vizet vagy teát iszom. Ebben az időszakban azonban teljesen tiltólistára kerül az alkohol, mindenféle zöldség-és gyümölcslé is.

5. Se liszt, se cukor

Nyilvánvaló, és könnyen betarttható szabály - különösképp, ha tényleg csak a saját magam által készített ételeket fogyasztom. Csak egy kis előregondolkodás és erőfeszítés kell hozzá.