Ha Te is azok közé tartozol, akik úgy gondolják, superfood-ot fogyasztani költséges dolog, megnyugtatlak, nem így van. Superfood-ot kis odafigyeléssel akár minden étkezésedbe csempészthesz - és még a pénztárcád sem fogja bánni.

(4 perces cikk)

 

Csatlakozz a Fitt Tippek szuperétel közösségéhez Facebook-on ide kattintva

De hogy mi is az a superfood? Nem újkeletű fogalom, már az 1915-ös Oxford Dictionary is említette, hódító útjára azonban csak a 90-es években indult, egy a Nature Nutrition-ban megjelent cikk után.

A superfood (vagy magyarra lefordítva szuperétel) különösen tápláló és egészséges ételt jelent. A kifejezéssel való gyakori visszaélések miatt az EU 2007-ben betiltotta a szó használatát.

Na de hogyan csempésszük be pénztárcabarátan a szuperételeket a mindennapjainkba?

Reggelizz ZABkását!

A zab jótékony hatással van a bél nyálkahártyájára, mely fontos szerepet játszik a fertőző baktériumok elleni küzdelemben. Reggelizni kötelező (ha nem tudod miért, katt ide), a zabkása pedig nem csak tökéletes reggeli, de szuperétel is.

Tízóraira egyél ALMÁT!

Az alma egy fontos antioxidáns, flavanoid és nagy mennyiségben tartalmaz növényi rostokat. De miért jó ez? A választ ebben a bejegyzésben találod.

Ebéded körete legyen BROKKOLI!

Eheted párolva, vagy aprítógép segítségével készíthetsz brokkolirizst.

Uzsonnára egyél valami RÉPÁS finomságot!

A sárgarépa fontos vitaminforrás, egész évben könnyen, olcsón beszerezhető. Hogy tudsz belőle egészséges uzsonnát varázsolni? Ötleteket itt találsz.

Vacsorára pedig jöhet egy VÖRÖSLENCSE leves.

Ugye nem is drága, nem is bonyolult?

Szeretnél még több ötletet? Csatlakozz a Fitt Tippek szuperétel közösséghez Facebook-on ide kattintva!