A csúnya, nagy cukorcsapdák azok, melyek tökreteszik az alakunkat. Álljon itt most 4 tipp arra, hogyan fogyaszthatsz játszi könnyedséggel kevesebb cukrot!

 

1. Figyelj arra mit iszol!

Nem csak a cukros üdítők, de a különböző jeges kávék, sőt, a gyümölcslevek is nagyon sok cukrot tartalmaznak. Mit tehetsz? Készíts kávét saját magadnak, szomjad enyhítésére pedig fogyassz citromos vizet. Ha még több ízre vágysz, keverj a vizedbe egy kevés gyümölcslevet.

2. Óvatosan a zsírszegény termékekkel!

Vigyázz a zsírszegény termékekkel - alacsony zsírtartalmukhoz sokszor igen magas cukortartalom társul. Ennek megfelelően inkább válassz normál terméket és abból fogyassz, csak kevesebbet.

3. Bizonyos gyümölcsöket kerülj!

Sok gyümölcsöt fogyasztasz? Ha cukorfogyasztásodat kordában szeretnéd tartani, kerüld a banánt, a szőlőt, a datolyát, válassz inkább almát vagy valamilyen pirosbogyós gyümölcsöt.

4. Készételek helyett főzz magad(ra)!

Természetesen sokkal kényelmesebb az ebédet a közeli kifőzdében beszerezni. Azonban teljes bizonyossággal csak akkor tudhatod, hogy mi van az ebédedben, ha Te magad készíted. Különösen veszélyes lehet a saláta - hiszen nagy sok salátaöntet tartalmaz nem kis mennyiségű cukrot. De legyünk őszinték - minek bele egyáltalán cukor?