Avagy mit igyunk és mit nem?

Legszívesebben azonnal rávágnám a fenti kérdésre válaszként: csapvizet! Nehéz azonban vitatkozni azzal, hogy a nagyvárosi csapvíz nem a legfinomabb. 

fitt tippek folyadék folyadékfogyasztás

 

Szóval ha szeretitek, vagy meg tudjátok inni, akkor válasszátok a csapvizet. Ha a víz maga OK, de a csapvíz nem, természetesen jöhet az ásványvíz. Mentes vagy bubis? Esetleg enyhe? Van aki a mentesre esküszik, van aki csak bubisat hajlandó inni - én azt mondom, azt igyátok, ami jól esik. Csak igyatok. Eleget. Legalább napi 3 litert :)

Cukros üdítők, cukros szörpök

Tényleg kell ez Neked? Értem én, hogy valami ízre vágysz - de akkor válassz legalább zéró / cukormentes / light verziót! Röviden - a cukros italok azonnal kerüljenek tiltólistára!

Ízesített vizek

Csak óvatosan velük! 100 ml cukros kólában 10 g cukor van, de sajnos az egészségesnek gondolt ízesített vizek között is bőven akad, amelynek 100 ml-jében 5-6 g cukor rejtőzik.  Fél liter megivásával máris elfogyasztottunk 25-30 g felesleges cukrot. Vagyis - először címkét nézd meg jól, és ezután válassz nem agyoncukrozott ízesített vizet.

Tea

Szerintem az egyik legjobb alternatíva, ha valami ízre vágysz. Zöld tea, fehér tea, gyümölcstea (persze ebből a cukormentes verzió - igen, nézd csak meg egyszer a gyümölcsteákat, bizony némelyik tea már maga tartalmaz cukrot). Ha kell, ízesítsd valamilyen édesítőszerrel, de ha nem szükséges, el is hagyhatod.

Ízesített víz - otthon készítve

Egy másik tökéletes alternatíva, ha valami ízre vágysz.
Végy egy nagy üveget, áztass benne legalább egy éjszakán át

  • gyömbért és citromot
  • citromot és mentalevelet
  • uborkát és lime-ot
  • mentalevelet, citromot és uborkát
  • narancs-és limeszeleteket
  • almagerezdeket
  • bármilyen bogyós gyümölcsöt
  • az igazi ínyencek választhatnak ízesítésnek még fahéjat, kardamont, vaníliát is!

Most már tudod, mit jó innod - de meg tudsz inni 3 liter folyadékot egy nap? Ha nem, klikk ide!

Tetszett a cikk? Megoszthatod ide kattintva