Eljött a péntek - itt az idő, hogy a szombati takarítás alkalmával újabb felesleges élelmiszereket távolíts el a koynhaszekrényedből!

A múlt heti cikk  száműzte a cukros üdítőket, chipset, gumicukrot, a tartós tost kenyeret és a ropogós gabonapelyheket a konyhából- lássuk, mi minden van még, aminek nincs helye egy fitt konyhában. Most néhány cukortúltengéses élelmiszert mutatok be. Mert ahogy már korábban itt írtam, az édes ételek iránti vágyunk részben örökletes.

fitt tippek változtass egészség életmód fitt

 

6. Nutella

Nem véletlenül válnak emberek Nutella-függővé - gyakorlatilag merő cukor az egész. 1 csapott evőkanál (15 gramm) Nutella 9 g cukrot tartalmaz, ami 2 teáskanál cukornak felel meg.

7. Gyümölcsjoghurt, tejes desszertek

Hiába választasz "zsírszegény" gyümölcsjoghurtot, ha tele van cukorral. Jó néhány terméket megvizsgáltam, nagyjából 3 teáskanál cukrot tartalmaz minden 125 grammos pohár gyümölcsjoghurt. Ha te magad készítesz gyümölcsjoghurtot, finomabb, intenzívebb ízt érsz el és minimum a cukor kétharmadát megspórolod. Hogyan is lehetséges ez? A válaszért katt ide!

8. Instant ételporok

Felesleges zsír, felesleges cukor, mesterséges aromák...és sokszor ezek nélkül is pikk-pakk el tudsz készíteni egy gyors vacsorát.

9. Fűszerkeverékek

Egy ismert gyártó grill fűszerkeverékének összetevői: 

Fűszerek 59% (fokhagymapor, fűszerpaprika, koriander, mustárliszt, bors, Cayenne-bors, szegfűbors, vöröshagymapor, szegfűszeg), Só, Zöldfűszerek (rozmaring, majoranna), Cukor

Mit keres cukor egy grill fűszerkeverékben? - Nem tudom :( Vegyél inkább sok - sok finom fűszert, készítsd és ízesítsd magad az ételeket.

10. Ketchup

Igen, egyszerre max 1-2 evőkanálnyit fogyasztasz csak belőle, de ebben a mennyiségben is van - márkától és típustól függően - 1 - másfél kávéskanál cukor.

Ès miért jó, ha a fentiek nincsenek is a konyhádban? Mert ahogy már korábban itt írtam, az édes ételek iránti vágyunk részben örökletes. Jobb tehát megelőzni a kísértést.