Nálam akkor kezdődik igazán a tavasz, amikor megveszem az első adag hónapos retket a piacon. A fejekből ízletes salátát készítek, mert a reggeli szendvicshez "evés" reggeli szendvics hiányában nálam nem járja.

fitt fitt tipp egészség retek

 

 

A retek

  1. gyulladáscsökkentő
  2. allergiacsökkentő
  3. magas C-vitamin tartalmú
  4. méregtelenítő hatású
  5. olcsó és könnyen beszerezhető zöldség.

Gyakran készítek belőle salátát - a következő recept alapján.

Hozzávalók

  • 1 csomag hónapos retek
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • kakukkfű
  • bors

Elkészítés

A retekfejeket megmosom, a kisebbeket négybe, a nagyobbakat több darabba vágom fel. Egy serpenyőben felhevítem az olajat, beledobom felaprított retket, sózom, borsozom, meglocsolom balzsamecettel és megszóróm a kakukkfűvel. Fedő alatt 10 percig párolom, majd fedő nélkül, a hőfokot emelve pirítunk egyet a retken.

Önmagában, vagy akár csirkemellsonkával fogyasztjuk.

Jó étvágyat!

És hogy mit csinálhatunk a reteklevélből? Kiderül a FitLife COACHING oldalán - katt ide!

 

 
 

 

fitt fitt tipp egészség retek