Nálam akkor kezdődik igazán a tavasz, amikor megveszem az első adag hónapos retket a piacon. A fejekből ízletes salátát készítek, mert a reggeli szendvicshez "evés" reggeli szendvics hiányában nálam nem járja.
A retek
- gyulladáscsökkentő
- allergiacsökkentő
- magas C-vitamin tartalmú
- méregtelenítő hatású
- olcsó és könnyen beszerezhető zöldség.
Gyakran készítek belőle salátát - a következő recept alapján.
Hozzávalók
- 1 csomag hónapos retek
- 1 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés
A retekfejeket megmosom, a kisebbeket négybe, a nagyobbakat több darabba vágom fel. Egy serpenyőben felhevítem az olajat, beledobom felaprított retket, sózom, borsozom, meglocsolom balzsamecettel és megszóróm a kakukkfűvel. Fedő alatt 10 percig párolom, majd fedő nélkül, a hőfokot emelve pirítunk egyet a retken.
Önmagában, vagy akár csirkemellsonkával fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
És hogy mit csinálhatunk a reteklevélből? Kiderül a FitLife COACHING oldalán - katt ide!
Utoljára kommentelt bejegyzések