A sárgarépa fontos vitaminforrás, ilyenkor télvíz idején is könnyen, olcsón beszerezhető. De nyers répát rágcsálni olyan ciki.... Íme néhány ötlet, hogy tudsz belőle egészséges tízórait vagy uzsonnát varázsolni.fitt  fitt tipp változtass egészség

 

A répa rengeteg béta-karotint, A-vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz. Kalóriatartalma alacsony, 100 grammja mindösszesen 41 kalóriát tartalmaz.

Ha nem jelent számodra gondot, nyugodan vihetsz tízóraira, uzsonnára pucolt és szeletelt répát - ha viszont cikinek érzed a réparágcsálást, válassz az alábbi ötletek közül.

Reszelt "almarépa"

1 közepes méretű almát és 1 nagy répát reszelj le egy műanyag edényben. 1 evőkanál mézzel és egy kávékanál citromlével ízesítsd. Hagy állni 2-3 órán keresztül - ha összeérnek az ízek, egyszerűen isteni. 

Joghurtos sárgarépa saláta

1 közepes répát reszelj le, keverd össze egy kis doboz natúr joghurttal, ízesítsd sóval, borssal, egy gerezd fokhagymával és oregánóval. Fogyasztás előtt hagyd állni legalább 2-3 órát, hogy az ízek jól összeérjenek.

Répás kuszkusz

1 közepes répát reszelj le, keverj össze 40 gramm kuszkusszal. Keverj hozzá egy csipet sót, oregánót, bazsalikomot és petrezselyemzöldet. Öntsd le annyi vízzel, ami majdnem ellepi, takard le folpackkal és fedővel, hagyd állni 1-2 órán keresztül. Ezalatt az ízek összeérnek és a reszelt répa is megpárolódik.