Hétfő, reggel, hideg, március, de mínuszok - brrrr - itt valamit sürgősen (t)enni kell.
Készítsd el ezt a mennyei, melegítő mákos zabkását reggelire, és garantáltan pozitívan indul a napod!
A reggeli talán a legfontosabb étkezés - erről már olvashattatok tőlem ebben a posztban - Reggelizz!
Egyik kedvenc reggelim a zabkása, pillanatok alatt kész és nagyon finom - mákkal pedig különösen energikussá tesz a legnyűgösebb reggelen is!
Mert a mák
- egyetlen teáskanálnyi adagja tartalmazza a napi kalcium-, illetve foszforszükségletünk 4 százalékát - ez a két ásványi anyag nagyon fontos, hogy csontjaink erősek és egészségesek legyenek.
- ezen felül olyan ásványi anyagokkal látja el a szervezetet, mint a jód, mangán, cink, magnézium és réz.
- egy teáskanálja a felnőtt férfiak 4, a felnőtt nők napi vasszükségletének 2 százalékát tartalmazzák.
- nagy mennyiségű zsírsavat is tartalmaz, amelyek a szervezet mentális állapotának fenntartásához szükségesek, valamint gazdag omega-3 zsírsavakban.
- finom! :)
Hozzávalók
4 evőkanál zabpehely
2 evőkanál méz vagy eritrit
2 dl növényi tej
1 dl víz
2 evőkanál darált mák
100 g piros bogyós gyümölcs (fagyasztott is tökéleletes)
Elkészítés
Felforraljuk a növényi tejet, mérsékeljük a hőfokot majd hozzáadjuk a zabpelyhet. Addig főzzük, amíg ismét felforr, ekkor hozzáadjuk a mákot. Hozzáöntjük a vizet és krémesre főzzük. Ha kész, akkor levesszük a tűzhelyről, hozzákeverjük a mézet és a bogyós gyümölcsöket.
Elfogyasztjuk :)
Utoljára kommentelt bejegyzések